Новини

Рекордни инвестиции в логистични и индустриални имоти в Европа

14.09.2015

Инвестициите на пазара на логистични и индустриални имоти в Европа са достигнали рекордни обеми през второто тримесечие на 2015 г. Общият обем на инвестициите достига 6,1 млрд. евро за периода април-юни.

Най-предпочитана дестинация за инвестиции в сегмента е Великобритания – страната е привлякла около 40 на сто от общия обем на инвестициите за периода.

Най-активни в пазарния сегмент са 3PL операторите и търговските вериги, подкрепяни от ръста на потреблението в Европа и износа от еврозоната. В Централна и Източна Европа компаниите от автомобилната индустрия доминират на пазара.

Въпреки силния ръст на усвоените площи, а и на строителната активност в някои региони, наемните равнища отбелязват скромен ръст за периода, като повишенията са концентрирани основно във Великобритания и Ирландия.

Що се отнася до доходността, тя остава на високи равнища във Франция, Италия и Централна Европа, като тенденцията е да се понижава. Средната доходност за целия регион на Европа, Близкия Изток и Африка се понижава под 7 на сто, а на много от пазарите са достигнати рекордно ниски равнища.

Доклад за град София за първото полугодие на 2022 г.

15.09.2022

Доклад за град София за първото полугодие на 2022 г.  Пазарът на бизнес имоти у нас продължава да показва признаци на подобрение спрямо състоянието му по време на COVID пандемията, сочи докладът Sofia City Report за първото полугодие на 2022 г., публикуван от консултантската компания JLL с под...

Научи повече

Доклад София град H2 2021

02.03.2022

Доклад София град H2 2021 - По-силното търсене на офис площи през 2021 г. бележи началото на процеса на възстановяване София, 1 март 2022 г. - След като преодоля предизвикателствата, породени от пандемията COVID-19, българският пазар на бизнес недвижими имоти показва признаци на възстановяване. Пре...

Научи повече

Направиха първа копка на най-големия ритейл парк в България

19.10.2021

Първа копка на най-големия  ритейл парк в България бе направена днес (19.10.2021) в град Перник.  Ритейл парк Перник Плаза, с инвестиция от над 20 милиона лева, ще бъде най-голямата комерсиална, зона предоставяща търговски площи в града и региона и един от най-мащабните и със сигурност най...

Научи повече