България отново е сред най-добрите дестинации за аутсорсинг в света

България е една от четирите държави, включени в шортлиста за наградите на британската National Outsourcing Association (NOA) за 2015 г. в категория „Офшоринг дестинация на годината“. Включването на България сред други три държави претенденти (Словакия, Южна Африка и Шри Ланка) е поредно признание за страната ни, съобщиха от Българската аутсорсинг асоциация.

Списъкът за тазгодишните награди на NOA е формиран на базата на примерни казуси, представящи повишаване на ефективността, иновативност и добавена стойност, която не се измерва само с намаляване на разходите.

След една от най-силните си години, световната аутсорсинг асоцияция е в период на транзит по отношение на технологиите. Освен това в центъра на бизнеса се поставят купувачът и очакванията на клиента. Купувачите и доставчиците на услуги гледат заедно към бъдещето, определяйки кои тенденции са най-значими и какви инвестиции трябва да бъдат направени.

Носителите на наградите на NOA ще бъдат обявени на официална церемония на 19 ноември 2015 в 5-звездния хотел „Ландмарк“ в Лондон.